zondag 13 april 2008

De Hel van het Noorden

Vandaag een mooie sportmiddag. Ten eerste de Rotterdam Marathon waar ik natuurlijk even live naar ga kijken (langs het parcours dus) en ten tweede Parijs - Roubaix "de Hel van het Noorden". Die naam heeft het trouwens gekregen net na de oorlog toen deze klassieker als een van de eerste weer werd verreden. Het gebied waar ze doorheen reden was met zijn gebombardeerde dorpen en kraters in en langs de weg echt een hel en vandaar de bijnaam voor deze klassieker.
Ik heb altijd veel respect voor de renners die aan deze rit meedoen (en zeker voor de deelnemers aan de toerversie!) gezien het aantal kasseistroken waar ze al stuiterend over heen moeten. Volgens mij liggen ze 's avonds in bed nog na te klapperen!
Eén van de kanshebbers vandaag is onder andere Niki Terpstra, onze landgenoot in dienst van Milram die het in de Ronde van Vlaanderen ook al zo goed deed. Als je in onderstaande video ziet hoe makkelijk die over de stenen gaat belooft dat veel goeds! Met 17 Nederlandse deelnemers gaan we misschien weer eens het Wilhelmus horen, wie weet. In ieder geval veel kijkplezier.


Geen opmerkingen: