woensdag 28 oktober 2009

Binnenfietsen

Een fiets is een prachtig apparaat. Hij brengt je nog eens ergens naartoe en je bent er veel sneller dan wanneer je hetzelfde stuk moet gaan lopen. Een fantastische uitvinding. Het houdt je jong, het houdt je slank en gezond. Je geniet van de natuur met de wind in je haren en de zon op je huid.
In de loop van de tijd heeft de fiets natuurlijk nogal een gedaanteverwisseling ondergaan en verscheen in allerlei soorten en maten.
Een van de domste versies was de hometrainer.
Uitgevonden in de oorlog waar hij op zolder stond en door een fietser werd aangedreven om de radio die op Engeland was afgestemd van de nodige stroom te voorzien. Toen kon dat ding nog wat. Na die periode produceerde het niks meer en was zonder enig nut, men kwam er niet op vooruit, er brandde geen lamp op en men kon er alleen bij neervallen.
Tegenwoordig is dat wel anders met de virtuele wereld die ons door Tacx en andere merken wordt aangeboden. De hometrainer is weer helemaal hot en geeft ons fietsers de kans om even te ontsnappen aan de donkere wintertijd.
Vanavond was ik even op Mallorca, de zon scheen, ik kon de bloemen langs de weg bijna ruiken. Anderhalf uur over het Spaanse eiland samen met mijn fiets. Heerlijk.

Geen opmerkingen: