donderdag 18 juni 2009

Vakantie = fietsen

De eerste echte vakantiedag, want er werd vandaag gefietst en dan telt 'ie pas mee! Een rit van ongeveer 100km stond er op het programma over de Col de la Joux Verte en de Col du Corbier. Eerst even in Morzine rondgekeken, al fietsend, en daarna begonnen aan de eerste klim. En die viel helemaal niet tegen! Er was zelfs zoiets als ritme te bespeuren. En dat voor een jongen uit de polder!
Vooral de laatste 3km gingen erg lekker, maar die zijn dan ook niet erg steil. Na foto en een kort gesprek met wat Hollandse medeklimmers was het afdalen geblazen naar Morzine. Hoe ging dat ook alweer? Na een bocht of 10 kwam ook dat ritme weer een beetje terug. Mooie haarspelden en dito vergezichten.
De 2e klim, naar de Col du Corbier, is op papier een "makkie". De warmte (smeltend asfalt) en de polderbenen maakten het een lastig rotding van 5km. Van soepel klimmen was geen sprake maar de top werd, uiteraard, bereikt. Weer wat foto's en afdalen naar Bonnevaux.
Door het dal ging het daarna, vals plat omhoog, weer terug naar St.Jean d'Aulps waar er 97km in net 4 uur en met 1940 hoogtemeters op de teller stonden. De kop is er af! Het smaakt naar meer!
Eerst laat ik de pasta maar goed smaken die door mijn gastheer zal worden bereid. Zijn reputatie als kok is mij niet bekend, misschien moet ik eerst even het gastenboek inkijken. Of misschien beter van niet!
Tot later!

3 opmerkingen:

Martin zei

Heb je de beruchte Joux Plane niet "even" meegepakt of komt dat nog? Als je op de Joux Verte bent is het nl nog maar een klein stukje. En de Joux Plane telt mee voor je BIG lijst.
Veel klimplezier nog!!

Ton zei

Ze zijn de Joux Plane aan het asfalteren deze week, dus die heb ik helaas moeten schrappen. Een volgende keer beter!

Marieke zei

Wat een heerlijke weken liggen er in het verschiet. En wat een luxe, 2 weken ter plekke voorbereiden op de Marmotte!!
Gelijk al een pittige start van je vakantie, die bijna 100 km!