dinsdag 9 september 2008

ADHD

Vandaag weer eens wat anders en een rit gereden met hoge trapfrequentie. En dat viel eigenlijk best wel tegen.
Met een verzet van 39x17 en een trapfrequentie tussen de 100 en 110 was het vooral in het begin stuiteren op het zadel. Daarna ging het langzaam steeds beter en kon ik wat "ronder" draaien. Trainingstechnisch ben ik geen specialist maar volgens mij is dit best een goede training voor de coördinatie en techniek van de trapbeweging.
Ik weet wel dat ik het in ieder geval goed voelde in mijn hamstrings en bilspieren en dat het best vermoeiend was. De hartslag lag op een veel hoger niveau dan ik eigenlijk had verwacht.
Het was trouwens lekker weer om te fietsen, goed temperatuurtje en niet al teveel wind. Het rondje wat ik heb gereden was het ouderwetse "rondje Vlist" wat vooral begin jaren 90, toen ik nog in Rotterdam Zevenkamp woonde, het vaste trainingsrondje was. Over de dijk naar Schoonhoven, daarna langs de Vlist en door het gelijknamige dorpje richting Haastrecht en via Gouda en Moordrecht weer langs de Hollandse IJssel terug naar Capelle.
Een mooi rondje van 62 km wat vanavond in 2 uur en 2 minuten werd voltooid.
De laatste ±8km trouwens rustig en een tandje zwaarder uitgereden. Wat een verademing was dat na ruim anderhalf uur "ADHD-fietsen"!

2 opmerkingen:

Gert zei

Ik trap meestal 95 rpm. Niet zozeer vanuit een bepaald idee, het is meer dat dat voor mij het meest natuurlijk aanvoelt. Ik denk dat 110 voor mij nog niet als ADHD aanvoelt... :-)

Angelo Roelandt zei

Hoi Ton,

Leuke training !!
Ik train regelmatig op souplesse en in het begin had ik ook wel wat last van het stuitergevoel op het zadel. Nu draai ik vaak makkelijk boven de 110 omwentelingen zonder problemen en streef altijd naar een gemiddelde van ruim boven de 100. Ondanks het lichte trappen kun je zo`n training soms ook flink in de benen voelen vooral de volgende dag. Een uurtje of twee is goed vol te houden. Mijn gemiddelde trapfrequentie is hierdoor zeker omhoog gegaan als ik terugkijk naar bijvoorbeeld vorig jaar.