vrijdag 30 juli 2010

Kermis

Gisteravond even passief de wielersport beoefend en wezen kijken bij de wielerronde van Wateringen. Renners die zich een weg banen over klinkers en door een walm van bier en patat. Grote namen die eindeloos rondjes om de kerk en door de achtertuinen van samengeklonterde dorpsgenoten rijden. Na 3 weken Tour de France nog onvermoeibaar en sprintend voor een premie van de plaatselijke horeca. De gevulde kalkoen van slager Gerritsen en het verrassingspakket van drogisterij De Jong in de achterbak van Petacchi mee naar Italië. Samen met de dikke envelop in de binnenzak van zijn Armani maatpak.
Met topsport heeft het weinig te maken maar toch is het leuk om over het hek te hangen met de camera in je hand. Renners flitsen voorbij. Foto mislukt. Nog 51 kansen.
De draaimolen draait op volle toeren zijn rondjes mee, de harde housebeats klinken uit manshoge boxen en Koos Moerenhout wint. Kermiskoers.
Na de finish loopt het parcours leeg als een omgevallen flesje Heineken. Fietsliefhebbers zoeken hun auto's op, tuinstoelen verdwijnen weer naar binnen, de kermisgangers feesten eindeloos door.

Dit weekend zelf weer op de fiets en volgende week donderdag aan de start in de Ronde van Nootdorp. Meedoen met de trimmers in mijn eigen eerste serieuze kermiskoers. Ik heb er zin in, spannend, maar optimistisch als altijd en misschien tegen beter weten in heb ik de achterbank in mijn auto vast neergeklapt......:-)

Geen opmerkingen: