maandag 7 januari 2008

Gelukkig scheen de zon

Zondag 6 januari 2008.
Er zijn van die dagen dan heb je superbenen. Er zitten ook dagen tussen dat het fietsen wat minder gaat. Gisteren zat ik als een natte krant op de fiets.
Na een weekje pittig mountainbiken was het weer tijd voor een duurtraining, dus m’n route op Google Earth bekeken (ideaal voor het uitzetten van fietstochten) en besloten om “rondje Strijen” te rijden. Degene zonder computer mist trouwens 3 onmisbare zaken voor de fietser:
1.Weeronline.nl
2.Buienradar.nl
3.Google Earth (hoe gaan we rijden)
Gezien de wind (zuidwest) rondje Strijen met de klok mee en dan gaat die samengevat ongeveer zo: Capelle a/d IJssel, Krimpen a/d Lek (pontje € 0,60 ter info), Alblasserwaard, Papendrecht, langs Nieuwe-Merwede en Zuid-Maartensgat (prachtig natuurgebied), Kiltunnel, Strijen, Maasdam (langs de Binnenmaas), Mijnsheerenland, Heinenoordtunnel, langs de Oude Maas, Barendrecht, Brienenoordbrug, Capelle a/d IJ.
Maar zoals gezegd, ik zat als een natte krant, een vaatdoek, dweil of hoe je het ook wil noemen, op de fiets. Ik was niet vooruit te branden en waar het aan lag? Ik zou het niet weten.
Misschien te weinig gegeten voor vertrek, of een terugslag van het intensieve weekje op de mountainbike of gewoon een slechte dag. En als het dan niet zo lekker gaat, dan begin je je aan allerlei lullige dingetjes een beetje te irriteren.
De mix van een natte weg, restanten pekel en modder die je schoongepoetste fiets langzaam veranderd in een onherkenbaar bruin rijwiel.
De wind, waar je normaal niets om geeft, die naar alle kanten blaast maar voor je gevoel nooit in je rug.
Een aanlopend remblokje, een overspringende ketting, een beetje stijve rug. Allemaal onzin natuurlijk maar op dat moment zeer reƫel.
Gelukkig scheen de zon volop en de omgeving was prachtig dus aan het eind van zo’n rit (na 101km en een krappe 4 uur trappen) sta je dan toch wel weer voldaan voor je deur en ben je blij dat je toch weer op het zadel geklommen bent.
De eerste 100+ van het jaar zit er al op en we zijn nog maar net begonnen! Meestal duurde het tot maart voordat ik over dit soort afstanden ging nadenken. 2008 wordt top, ik voel het!
Nu nog wel even dit vasthouden want juli is nog zo ver weg.
Tot de volgende rit!

Geen opmerkingen: